Fazerina Pöllökakku :D

Prinsessani täytti puoli vuotta ja halusin jotain muutakuin aina vaan mansikka kakku, nooh olenhan nyt rakastunut suklaapossun jumalaisen ihanaan pohjaan ja päätin tehdä suklaakakun, pohja on tukeva joten pöllö pysyisi kasassa parhaiten 😀 Tein taikinan kaksinkertaisena ja jaoin kolmeen 18cm vuokaan. kaikki pohja ei menny kakkuun, toki riippuu miten korkean haluaa mutta tämä oli iso ja riittävä 😀

Mielettömän mehevä suklaakakkupohja

Aineet:

125 g voita
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl piimää
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Ohje:

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 160 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.

Sulata 200g fazerina suklaata varovasti mikrossa vähän väliä sekoitellen.

Vatkaa 2 purkkia floravispikermaa vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa sula joukkoon ja laita kerrosten väliin ja sen jälkeen tein koko kakulle päälisen 125g huoneenlämpöistä voita ja sekaan reilu 3dl kaakaotomusokeria, ripaus vanilijasokeria, jos menee liian kovaksi ni pikkasen kuumaa vettä. annoin olla yön yli jääkaapissa ja aamulla vasta koristelin loppuun. Päälle tein viellä fazerina suklaa kermavaahdolla pursotukset. ja kyllä oli hyvää 😀

Seuraava kuva otettu googlesta avuksi hahmottamaan kakun tekoa 😀 ja seuraavassa linkissä on hyvä video kakun tekoon ja siitähän se idea sitten lähti https://www.facebook.com/TheAardvarkSocial/videos/598205837018770/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *