Kahvin kanssa ja vuokakokeiluja :)

Tiikerikakkua, suklaahipuilla ja tĂ€ydellinen kakkupohja huomiseksi 🙂 Kuivakakut eri vuuilla ja puhuttiin tuossa joku aika sitten ettĂ€ mitĂ€ ihmiset laittaa vuokaan ettĂ€ ei ota kiinni??! Ennen mĂ€ laitoin aina korppujauhoa mutta nykyÀÀn ihan vaan vuokaan suihkasen vuokaspraytĂ€ ja se siis sopii kaikkii vuokiin. Kakkupohjan tein PME vuokaan  ja sitten oli noi kaksi tiikerikakkua, toinen silikonivuoka ja toinen perinteinen kakkuvuoka. kaikista lĂ€hti hienosti irti 😀

Tiikerikakku

3 munaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnÀjauhoja
3/4 dl maitoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
150 g margariiania 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. LisÀÀ toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnÀjauho. LisÀÀ maito ja lopuksi sulatettu ja jÀÀhdytetty margariini.

Kaadan valmista taikinaa vuokaan (tÀssÀ tapauksessa vuokiin) noin puolilleen, sitten sekoitan lopputaikinaan kaakaojauhetta ja kaadan vuokiin loput. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla. Paista alaritilÀllÀ 175 asteessa 45-60min. tarkista kypsyys puutikulla

(Tekstin kaksi kuivakakkua tehty 3 x kertasella taikinalla)

Kakkupohja 

  1. 4kpl kanamunia
  2. 1,5dl sokeria
  3. 1dl vehnÀjauhoa
  4. 1dl perunajauhoa
  5. 0,5tl leivinjauhetta

 

sekoitan kanamunat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita kuivat keskenÀÀn ja lisÀÀ varovasti vaahdon joukkoon, paista uunin alatasolla 30min 175astetta Tipauta vuoka  pari kertaa vaikka pöydĂ€lle taikka itse tipautan lattialle niin ettĂ€ vuoka kunnolla tömĂ€htÀÀ, nĂ€in saan tasaisen pohjan 😀

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *