Tässä on kakku jota esikoinen söis aina vaan ja aina kun kysyn mitä leivotaan ni se on porkkanakakku 🙂 Tää vaan on niin hyvää että ei sanotuksi saa 😀
Kakku:
3 dl fariinisokeria
3.5 dl porkkanasosetta
2 dl öljyä
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0.5 tl kardemummaa (kannattaa laittaa enemmän, mikäli tykkää kardemummasta)
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g voita tai leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
3,75 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
Ohje:
Vatkaa sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan. Paista 160 asteessa n. 55-60 minuuttia, kunnes keskelle kakkua tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa..
Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ennen irrottamista. Jätä kakku jäähtymään vuoan alle, jotta se pysyy mehevänä.. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku kolmeen osaan taikka sitten kahteen osaan, itse tein kolmeen osaan ja näin saan enemmän kuorutetta 🙂
Tee kuorrute. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella n. minuutti. Vatkaa sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää tomusokeri erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä täytettä kakkuväleihin tasasesti ja loput kakun päälle, koristele 🙂
Alkuperäinen resepti ja ohje löytyy, yllätys ylläts suklaapossun sivuilta, olen siis löytänyt tämänki reseptin sieltä (pikkasen tein oman näkösen ja kuorutetta lisäsin koska tein kolmeen kerrokseen 🙂 https://suklaapossu.blogspot.fi/2014/01/porkkanakakku.html