Janutzki leipoo

Kolmen juuston pestopiirakka

Kolmen juuston pestopiirakka
Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
2-3rkl vihreää pestoa
tuoretta basilikaa
fetajuustoa

mozzarella juusto palloja
tomaattia
juustoraastetta

2 kananmunaa
2dl kermaa
mustapippuria

1. Nypi pohjan voi ja vehnäjauhot muruksi. Lisää juustoraaste ja tilkka kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan muutama reikä.

2. Levitä pohjan päälle pestoa. Ripoittele päälle juustot, sekä hienonnettua tuoretta basilikaa. Viipaloi tomaatit ja asettele muutama siivu piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta haluamasi määrä.

3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma, sekä rouhittu mustapippuri. Kaada kermaseos piirakan päälle ja paista piirakkaa sitten 200 asteessa n.45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

 

Exit mobile version