Puurorieska

Muutamana aamuna mummi keitteli liikaa puuroa ja jotenkin ne piti hyödyntää 😍 tein sitte pikku neidille omaa leipää joka sopii kyllä kaikille. Mutta tämä nyt on maidoton ja suolaton ni sopii alle vuosikkaalle hyvin.

  1. 4dl puuroa. Käytettiin kaurapuuroa joka oli tehty ilman suolaa ja veteen joten on maidoton
  2. 1kpl Kanamuna
  3. 2-3dl vehnäjauhoja
  4. Ja jos aikuseen makuun niin ripaus suolaa

Kaikki aineet sekisin keskenään. Jouduin pikkasen lisää vettä kun puuro oli aika jämäkkää ja taikina saa olla aika löysä

Kaadoin pellille ja jauhosilla käsillä taputtelin levyksi mutta voi hyvin tehdä valmiita pyöteitä rieskoja 

Uuniin ja 10 – 15 min tuo levy joutu olemaan 15min valmis antaa jäähtyä pikkasen ja omaan suuhun pikkasen sipasin voita ja oli hyvää. Kelpas pikku neidillekin 😍

Vadelmakakku ❤

Kaupassa oli niin ihanan näkösiä vadelmia että en voinu olla ostamatta. Ja kun minulla tuollanen silikonivuoka.. siitä se ajatus sitten lähti.

  1. Purkki floravispi
  2. Purkki vanilijarahkaa
  3. Vadelmamehukeittoa 2dl kakkuun ja 2dl laitoin kiilteeseen
  4. Liivatejauhoa
  5. Vadelmia
  6. Keksimurskaa ja loraus sulaa voita

Laita reilu tl liivatejauhetta pieneen määrää kylmää vettä. Anna turvota. Lämmitä mehukeittoa 2dl ja lisää liivate. Kaada vuokaan anna jäähtyä tee uusi liivate ja Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja mehukeitto. Lämmitä pieni määrä mehukeittoa ja lisää liivate. Liitä taikinan joukkoon ja kaada jäähtyneen kiilteen päälle. Laita kylmään ja sekoita voi keksimurkaan ja viellä koko komeuden päälle. Laita komeus pakkaseen jotta saat käännettyä lautaselle koko komeuden. Tuota taikinaa tuli sen verran että jäi pikkasen yli tuon vuuan niin laitoin sitten viiteen pilttipurkkiin ja voih kuinka hyvää.. tavalliseen irtopohjavuokaan onnistuu käänteisessä järjestyksessä 😍 eiku kahvin keittoon

Kahvin kanssa ja vuokakokeiluja :)

Tiikerikakkua, suklaahipuilla ja täydellinen kakkupohja huomiseksi 🙂 Kuivakakut eri vuuilla ja puhuttiin tuossa joku aika sitten että mitä ihmiset laittaa vuokaan että ei ota kiinni??! Ennen mä laitoin aina korppujauhoa mutta nykyään ihan vaan vuokaan suihkasen vuokaspraytä ja se siis sopii kaikkii vuokiin. Kakkupohjan tein PME vuokaan  ja sitten oli noi kaksi tiikerikakkua, toinen silikonivuoka ja toinen perinteinen kakkuvuoka. kaikista lähti hienosti irti 😀

Tiikerikakku

3 munaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
150 g margariiania 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.

Kaadan valmista taikinaa vuokaan (tässä tapauksessa vuokiin) noin puolilleen, sitten sekoitan lopputaikinaan kaakaojauhetta ja kaadan vuokiin loput. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla. Paista alaritilällä 175 asteessa 45-60min. tarkista kypsyys puutikulla

(Tekstin kaksi kuivakakkua tehty 3 x kertasella taikinalla)

Kakkupohja 

  1. 4kpl kanamunia
  2. 1,5dl sokeria
  3. 1dl vehnäjauhoa
  4. 1dl perunajauhoa
  5. 0,5tl leivinjauhetta

 

sekoitan kanamunat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita kuivat keskenään ja lisää varovasti vaahdon joukkoon, paista uunin alatasolla 30min 175astetta Tipauta vuoka  pari kertaa vaikka pöydälle taikka itse tipautan lattialle niin että vuoka kunnolla tömähtää, näin saan tasaisen pohjan 😀