Pinnalle:
sokeria taikka jokin muu ihana kuorrutus
1. Taikinan valmistus
Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja munat. Sekoita jauhojen joukkoon kuivahiiva ja sekoita joukkoon noin desilitra kerrallaan. Lisää loppuvaiheessa voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
Tässä tulee nyt taidonnäyte siitä miten yksinkertaisesti teen yhdestä helposta kaksi herkkua 🙂
Elikäs Mango juustokakku ja purkki juustokakkuja (nää ihanat pikkuset purkkijuustikset bongasin leivonta ryhmästä, aivan vallottava keksintö)
Tähän tarvitaan oman maun mukaan keksejä 300g kun olet murskannu keksit ihan hituseksi lisää sulaa margariiniä sen verran että keksi murskasta tulee tahnamainen. Laita keksi murska irtopohjavuuan pohjalle osa (halkasija minulla 18cm) ja sitten tyhjien piltti purkkien pohjalle, mulla oli tässä 8kpl Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet mango täytteen 🙂
Täytteeseen otin 4 liivatetta, 3 purkkia mangomakurahkaa, 2 purkkia flora vispiä ja 1 purkki tuorejuustoa (käytin philadelphia ) ruokalusikallinen vanilijakreemi jauhetta ja pari tl vanlijasokeria ( en käytä lisättyä sokeria, makurahka sisättää sokeria, joten sitä ei tarvii)
laita liivatteet likoomaan ja vaahdota kermat, lisää joukkoon rahkat ja juusto + vanilijakreemi ja vanilijasokeri. Lisää joukkoon viimeisenä liivate ja sekoita hyvin.
Nyt laita piltti purkkeihin sopiva määrä täytettä, itse laitoin pursotinpussilla, mutta onnistuu vallan hyvin ihan lusikalla… loput täytteen kaadoin kakkuvuokaan keksimurskan päälle 🙂 nyt taas kaikki jääkaappiin hyytymään… minulle riitti reilu puoltuntia ja oli hyvin jo hyytynyt, nyt sitten laitan taas 4liivatetta likoomaan ja kaadan 4 purkillista piltti mango sosetta kippoon ja joukkoon sekoitan liivatteen. Käytin taas pursotinpussia että sain siistin näköiset purkit ja loput hulautin taas kakun päälle. Jälleen kaikki hyytymään kaappiin ja ennen tarjoilua koristele mieleisesi mukaan, helppoa vai mitä ?!! 😀 Kahvit kiehumaan ja ääntä kohti.
Nyt jos koskaan on minun näkönen ja värinen kakku.
Ulkona sataa lunta ja vuoroin rakeita ja siihen auttaa vain suklaa eli aika taas leipoa. Tein itselleni mailman parasta suklaakakkua ja siihen tarvitaan taas ihan parasta kakkupohjaa.. eli suklaapossun mehevä suklaapohja linkki alkuperäseen, https://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/mielettoman-meheva-suklaakakkupohja.html mutta lisään oman versioni ja täytteen ohjeen joka oli tällä kertaa geishasuklaavaahtoa… niin täydellistä ja ihan minua <3
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 160 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Geishavaahto:
2,5 dl vispikermaa
100 g geisha-suklaata
1tl vanilijasokeria
pari tl vanilijakreemijauhetta
Sulata geisha suklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa sula joukkoon ja laitan kahteen kerrokseen kakun väliin
Päälle
2,5dl vispikermaa vaahdotettuna. osan kermaa värjäsin lilalla elintarvikevärillä + päälle koristeet. Tässä kakussa käytin eilen tekemiäni marenkeja ja sulasta suklaasta tehdyn ihana korkokengän
Sain ihanan ystävän jo vuosien takaa tänään kylään ja joo mä en tarvii mitään syytä mutta sain leipasta pikasesti kakun 😘 Tällä kertaa piti tehdä suklaapossun mehevä suklaakakkupohja, mutta se ei nyt käyny joten ihan perus 3munan kakkupohja. Kakkupohjat mä oon tehny nyt jo muutamana vuonna kakkutaikurin ohjeella. Onnistuu takuu varmasti suosittelen
Pitipäs minunkin paistella näin sunnuntain kunniaksi kahvin kanssa donitseja, itse en tykkää kardemumman mausta ja siksi en sitä laittanut ja voi että miten hyviä 🙂 myöskään en tykkää öljytä taikka uittaa voissa niin tässäpä nyt minun versio noista uunissa paistettavista donitseista 🙂
Donitsit uunissa (ilman kardemummaa) 24 kpl
Aineet:
1dl öljyä
2,5 dl piimää
2 kananmuna
2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
Ohje:
Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.
Öljyä donitsivuoka/pelti kevyesti. ( itse käytän keiju vuokaspray ) Laita taikina vaikkapa tukevaan pakastepussiin, leikkaan kulmaan pieni reikä taikka käytä pursotinpussia ja pursota taikinaa donitsivuoka/pelti koloihin noin puoleenväliin asti.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 5-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä..
Paista donitseja vain sen verran, että ne ovat juuri ja juuri kypsiä, niin se säilyttävät mehevyytensä.Kuorruta mieleisen maun mukaan, itse tykkään sulatetusta suklaasta, parhaimman makuinen 🙂
Tätä kakkua pyydettiin.. ja eihän mulla mitään oikeaa reseptiä ole 🤣 Tähän mulla on erikoinen kakkuvuoka joten helppo tehdä. Sulatin suklaata ja värjäsin lilaksi. Laitoin vuokaan ja hetkeksi pakastimeen. Vaahdotin 1purkki kermaa (tykkään käyttää flora vispiä) ja lisäsin purkin appelsiinirahkaa.. (oli valion makurahka) maustoin ripauksella vanilijasokeria. Sulatin kaksi liivatetta jotta kermarahka hyytyy leikattavaksi. Kaadoin vuokaan. Pohjaa leikkasin kääretorttupohjasta sopivan palan. Annan hyytyä muutaman tunnin ja sitten ääntä kohti 😍 laitan reseptin kääretorttupohjaan jota tullu käytettyä jo muutama vuosia ❤
4
kananmunaa
1 ½dl
sokeria
1dl
vehnäjauhoja
3/4dl
perunajauhoja
1tl
leivinjauhetta
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa reunallinen uunipelti paperilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos kaapimella sekoittaen. Tasaisemman lopputuloksen saat siivilöimällä. Levitä taikina pellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.
3. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi.
Tällä kertaa Appelsiinirahka huuteli kaapissa joten sitä laitoin kerman kanssa väliin ja päälle. koristelin candy melts suklaalla tehdyllä korkokengällä ja valumilla 🙂
Resepti: Elikäs tuo ihana kakkupohja, välissä Purkki kermaa vaahdotettuna, joukossa 1tl vanilijasokeria ja kaksi purkkia valion appelsiinirahkaa, kaikki sekaisin ja väliin.. loput käytin pursotuksiin
1. Nypi pohjan voi ja vehnäjauhot muruksi. Lisää juustoraaste ja tilkka kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan muutama reikä.
2. Levitä pohjan päälle pestoa. Ripoittele päälle juustot, sekä hienonnettua tuoretta basilikaa. Viipaloi tomaatit ja asettele muutama siivu piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta haluamasi määrä.
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma, sekä rouhittu mustapippuri. Kaada kermaseos piirakan päälle ja paista piirakkaa sitten 200 asteessa n.45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
200g voi
3dl sokeri
2kpl kananmuna
1dl maito
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhe
1tl vaniliinisokeri
1tl leivinjauhe
100g suklaa
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kananmunat koko ajan hyvin sekoittaen.
Lisää maito.
Lisää kuivat aineet, sekoita massa varovaisesti tasaiseksi.
Rouhi suklaa ja lisää taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin.
Paista 180 asteessa 15-18 minuuttia, kunnes taikina ei tartu tikkuun.
Koristele maun mukaan.
Pursotus
2dl kermaa
1tl vaniljakreemijauhoa
100g kindermuna
Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
Laita astiaan kerma ja vaniljakreemijauhe.
Vaahdota kerma.
Lisää sulanut suklaa vaahtoon varovaisesti.
Pusota ja koristele